Stefanović: Ne postoji međunarodni akt koji Prištini omogućava da formira vojsku

Vesti 10. avg 202214:048 komentara
Podeli:
Nebojša Stefanović
Izvor: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je da je sasvim očigledno da svaki kutak teritorije Kosova treba štititi od "raznih Aljbina Kurtija, Armenda Mehaja i ostalih", koji od Kosova prave crnu rupu Evrope, u kojoj cvetaju beznađe, strah i nestabilnost, saopštilo je Ministarstvo.

Pročitajte još

„Nema nijednog međunarodnog akta koji Prištini dozvoljava da formira vojsku na teritoriji naše južne pokrajine, ali zato ima Briselskog sporazuma, kojim se albanska strana obavezala pred Evropskom unijom da formira Zajednicu srpskih opština. I to odlično znaju i Mehaj i Kurti, dok svesno obmanjuju sopstveni narod, pokušavaju da zastraše Srbe na Kosovu i izazovu destabilizaciju regiona na sve moguće načine“, istakao je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je ukazao da su snage Kfora jedina oružana sila prema Rezoluciji UN 1244 koja može postojati na Kosovu, nema nijednog drugog međunarodnog dokumenta koji dozvoljava bilo šta drugo i „to odlično znaju i prištinski političari, mada ih to ne sprečava da mešetare sa upornim najavama stvaranja i opremanja takozvane vojske takozvanog Kosova“.

„Sve do jedne su samo u funkciji unošenja straha među Srbe, ali i zamazivanja očiju albanskom stanovništvu, koje tone u sve veće siromaštvo i živi bez ikakve perspektive“, konstatovao je Stefanović.

Komentari

Vaš komentar