Stefanović: Ne odlučuje Danilo Vučič da li će i koliko obezbeđenja imati

Vesti 28. okt 202119:01 > 20:0312 komentara
Izvor: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je Udruženje građana "Inicijativa za Požegu" plasiralo "potpune budalaštine", dajući doprinos besprizornom stavljanju mete na leđa sinu predsednika Srbije Danilu Vučiću, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Tvrdnje da se sin predsednika bahati, jer ga obezbeđuju ‘Kobre’ toliko su nebulozne da ih je teško komentarisati“, ocenio je Stefanović, pojašnjavajući da ne odlučuje Danilo Vučić da li će i koliko imati obezbeđenja, kao ni kada i gde će ono sa njim biti.

Prema njegovim rečima, obezbeđenje će uvek ići sa njim kada se proceni da postoji potreba u bezbednosnom smislu, i baš kao u slučaju svake štićene ličnosti to su odluke nadležnog državnog organa koji vrši bezbednosnu zaštitu, „bez ikakve mistifikacije kako to đilasovci žele da predstave“.

Prisustvo „Kobri“ i drugih nadležnih organa za obezbeđenje predsednikovom sinu može samo da otežava normalan svakodnevni život i to zna svako ko je bio štićena ličnost, rekao je Stefanović ističući da je nesumnjivo da Danilo Vučić nikada nije počinio nikakvo krivično delo, zbog čega, kako kaže, „Đilasovim satelitima ne ostaje ništa drugo sem da izmišljaju i manipulišu“.

„U mržnji prema Aleksandru Vučiću su očigledno toliko ogrezli da odavno ne biraju sredstva, pa makar ona ugrožavala bezbednost i stavljala metu na leđa njegovom detetu“, kazao je Stefanović.

Komentari

Vaš komentar