Stefanović: Migovi 29 iz Belorusije stigli u Srbiju

Vesti 17. apr. 202120:17 > 21:0961 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug / Darimir Banda

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da su dva remontovana "miga 29" stigla iz Belorusije u Srbiju.

Nebojša Stefanović je naveo da Srbija konačno ima ratno vazduhoplovstvo koje je u nekim godinama nažalost bilo na veoma niskim granama.

„Dva remontovana „miga 29″ su stigla iz Belorusije. Oni su stigli rasklopljeni, tako se transportuju i oni će u narednom periodu biti u sastavu našeg ratnog vazduhoplovstva“, dodao je Stefanović.

Dodaje da su danas građani Srbije na tokom vežbe „Odgovor 2021“ imali priliku između ostalih da vide i Mi-35 helikoptere za koje kaže da su impresivna snaga naše vojske – naše zemlje.

Ministar je gostujući u Dnevniku RTS-a istakao i da su na današnjoj vežbi prikazana savremena borbena sredstva i naoružanje, kojima je naša vojska danas opremljena.

„Ova vežba samo je kruna obuke koja je trajala mesecima i priprema koje ste na ovim poligonima, i po kiši i po snegu, neumorno sprovodili već dve nedelje. Pripadnici MUP-a su na današnjoj vežbi pokazali da Srbija može da se osloni na njih u ratu, kao što se svakog dana oslanja na njih u miru“, naveo je Stefanović.

Dodaje da se predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić uverio da je srpska policija spremna da po njegovom naređenju odmah postane borbeni deo oružanih snaga Srbije.

Komentari

Vaš komentar