Stefanović i Mojsilović ispratili pripadnike VS u mirovnu misiju u Libanu

Vesti 22. maj 202116:08 9 komentara
Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas ispraćaju kontingenta pripadnika VS koji će tokom narednih šest meseci biti angažovani u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu, saopštilo je Ministarstvo.

Povezane vesti:

Stefanović je u pančevačkoj kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ poručio srpskim mirovnjacima da je uveren da će oni svoje zadatke izvršavati časno i predano i da će predstavljati Srbiju na najbolji mogući način, „ponašajući se onako kako to dolikuje srpskom vojniku“.

„Od vas očekujem potpuno požrtvovanje i da zaista boje naše zemlje predstavljate dostojno, onako kako to dolikuje Republici Srbiji“, rekao je Stefanović i ukazao da multinacionalne operacije nose određene rizike što podrazumeva više opreza i poštovanje svih pravila.

On je podvukao i potrebu da se vodi računa o epidemiji kovida i svemu drugome što bi moglo da ugrozi njihovo zdravlje.

„Što se tiče vaše bezbednosti, uveren sam da ćete vi, zajedno sa vašim starešinama, preduzeti sve što je potrebno da bi svi naši ljudi bili bezbedni u svakom trenutku“, rekao je Stefanović i dodao da ćemo budno pratiti svaki događaj u Libanu i biti spremni da reagujemo i pomognemo u zaštiti bezbednosti naših pripadnika.

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su u misiji UNIFIL u Libanu od decembra 2010. godine. Od ukupno 177 pripadnika koji se nalaze u misiji UNIFIL u okviru ove rotacije biće zamenjena 142. Glavnicu tog broja čine pripadnici pešadijske čete iz sastava Prve brigade Kopnene vojske.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare