Stefanović i Hrkalović pozvani u MUP, on kaže – pomoći ću da dođemo do istine

Vesti 23. jun 202213:51 > 14:33 37 komentara
N1

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti, saopšteno je iz MUP-a. Stefanović je na tviteru napisao da će u petak "pomoći državnim organima da rasvetle događaje o kojima se govorilo u javnosti i da konačno dođemo do istine".

„Drago mi je da padaju u vodu i laži o tome kako imam nekakvu zaštitu, koje i plasiraju oni koji se plaše pravde“, napisao je Stefanović na tviteru.

Prethodno je MUP saopštio da su ministar odbrane i Dijana Hrkalović pozvani na razgovor u Sektor unutrašnje kontrole.

„Povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Nekadašnja državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, je u intervjuu za Objektiv optužila Stefanovića da je „ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice“ i da je štitio kriminalni klan Veljka Belivuka.

Nakon toga je optužila Stefanovića i da sarađuje sa pojedinim medijima „kojima je dostavljao fotografije i snimke Danila Vučića sa određenim osobama za koje se sumnja da su kriminalci“.

Stefanović je u snimljenom video obraćanju javnosti odgovorio da nije zaverenik protiv Aleksandra Vučića, niti ima veze sa kriminalom, i optužio svog stranačkog kolegu i advokata Vladimira Đukanovića da zbog zaštite svojih ličnih biznis i političkih interesa učestvuje u medijsko-političkoj mašineriji protiv njega.

On je, između ostalog, rekao da je Hrkalović imala veze sa članovima kriminalnih grupa, a da je retoriku prema njemu promenila kada je promenila advokata, kao i da iznosi laži pokušavajući da „dobije milost u toj medijskoj mašineriji ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu ili je postavili u državnom sistemu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare