Stefanović: Govor Vladete Jankovića zaboleo naprednjake zato što je istinit

Vesti 02. avg 202212:42 > 13:01 5 komentara

Narodni poslanik Stranke slobode i pravde i kandidat za potpredsednika parlamenta Borko Stefanović izjavio je za N1 da je jučerašnji govor Vladete Jankovića u Skupštini Srbije pogodio vladajuću Srpsku naprednu stranku zato što je bio istinit.

„Govor Vladete Jankovića juče je definitnvo zauzeo javni prostor i izazvao je reakcije zbog toga što je bio istinit. Čovek je samo dao jednu kratku akademsku analizu krize našeg parlamentarizma i činjenice da mi u Srbiji nemamo slobodno izbore“, kazao je Stefanović.

POVEZANE VESTI:

Rekao je i da razume naprednjake jer su, kako je naveo, od 2020. bili sami u Skupštini i odvikli su se od drugačijeg mišljenja. „Njima je novo što se to čuje u Skupštini i u prenosu na RTS-u“, kazao je Stefanović.

Potpredsednik SSP-a podsetio je da je SNS na parlamentarnim izborima „izgubio“ 400.000 glasova, i stoga je kod njihovih poslanika prisutna nervoza.

Stefanović je rekao i da poslanička grupa „Ujedinjeni“, čiji je SSP deo, neće glasati za izbori naprednjaka Vladimira Orlića za predsednika Skupštine Srbije.

„Glasaćemo protiv Vladimira Orlića, ne samo zato što je kandidat SNS-a, već zbog toga što nam njegova biografija i njegov način funkcionisanja u političkoj areni, ne daju dovoljno razloga da ga na bilo koji način podržimo. On je simbol kontinuiteta jedne loše prakse i negativnog odnosa prema neistomišljenicima“, poručio je.

Komentarišući navode šefa poslanika SNS Milenka Jovanova da Orlić neće voditi ni prozapadnu, ni prorusku, već srpsku politiku, Stefanović je rekao da je normalno da su svi poslanici „za Srbiju“, ali je podsetio da funkcija predsednika Skupštine nema veliki značaj u međunarodnim odnosima.

„Taj signal će se najviše čitati u tome kakva će biti Vlada Srbije, da li će ti kadrovi svojim biografijama i svojim znanjem moći da opredele Srbiju da krene pravim putem i sačuvaju je od svih izazova. Tu će se čitati da li je SNS spremna da se promeni, da se suoči sa izazovima, ali i sa promenjenim stanjem u samoj Srbiji“, ocenio je Stefanović.

Dodao je i da će, ukoliko bude izabran za potpredsednika Skupštine, prikazati drugačiji pristup skupštinskoj raspravi

„To ako uspemo, ako pristojnost, red i borbu za građane vratimo u Skupštinu, skoro da smo uspeli da Skupštinu vratimo narodu“, poručio je potpredsednik SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare