Stefanović: Đukanović koristi svoj politički položaj da utiče na pravosuđe

Vesti 30. apr. 202210:2042 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović odbacio je tvrdnje da je povezan sa bilo kakvim kriminalnim krugovima i ocenio da advokat Vladimir Đukanović koji je i član Visokog saveta sudstva, koristi svoj politički položaj da utiče na pravosuđe.

Stefanović je na TV Pink rekao da se trudi da ne komentariše sudske procese i misli da funkcioneri treba da se uzdrže od komentara koji se mogu tumačiti kao pritisak na pravosuđe, a da je u konkretnom slučaju suđenja bivšoj državnoj sekretarki Dijani Hrkalović došlo do upliva i politike i interesa koji nemaju veze sa istinom.

„Moje povezivanje sa kriminalnim grupama u bilo kom slučaju, je potpuna laž i manipulacija i ne želim više ništa da kažem, jer ne želim da utičem na sud, ali sam spreman da se odazovem pozivu državnih organa i kažem sve što može da pomogne“, rekao je Stefanović i naveo da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da treba raditi po zakonu i istražiti sve.

PROČITAJTE I:

Stefanović je za izjave da je Dijana Hrkalović sve radila po njegovom nalogu rekao da po zakonu svaki optuženi, pa i ona, imaju pravo da lažu i pokušaju da olakšaju svoj položaj.

"Njen advokat Đukanović je odgovoran za ovakvu strategiju odbrane koja nije zasnovana na dokazima, već na lažima i manipulacijama i nažalost pravne posledice će snositi samo ona. Kad sam govorio o uplivu politike i interesa u slučaj, mislio sam na njega i u ovom i u nekim drugim slučajevima, jer on nije samo advokat, već neko ko utiče na izbor sudija, a svoje klijente zastupa i u medijima, neke zvanično neke nezvanično", rekao je Stefanović.

On je dodao da je Đukanović koji je visoki funkcioner SNS-a slučaj Hrkalović "dobio pod velom misterije", a da se u odbranu nekih drugih optuženih uključio tako što ih poziva u svoju emisiju ili govori o slučajevima na televizijama.

Izvor: RTV Pink

"On onda političkim uticajem utiče na tok suđenja plasirajući informacije koje su mu u interesu. On je sve to napravio da promoviše svoj advokatski biznis. Mislim da je to nemoralno. On je spojio politiku i advokaturu", rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da klijenti od Đukanovića očekuju pomoć zbog političkog uticaja.

"To su teške nedopustive zloupotrebe da advokat brani klijente pred sudijama na čiji izbor utiče, to ne sme da se toleriše", rekao je Stefanović.

Komentari

Vaš komentar