Starim studentima na postdiplomskim studijama produžen rok za završetak

Vesti 30. sep 202214:136 komentara
Izvor: N1/Arhiva, ilustracija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je saopštilo da je Vlada Srbije usvojila, na predlog tog ministarstva, zaključak kojim se studentima koji su upisani na magistarske i doktorske studije, kao i kandidatima koji su prijavili doktorsku disertaciju do 10. septembra 2005. godine produži rok za završetak studija po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija.

U saopštenju se podseća da je ranije ovog meseca Vlada Srbije usvojila i zaključak kojim se studentima osnovnih studija, koji su upisani na fakultete i više škole do ovog datuma, takođe produži rok za završetak studija.

Povezane vesti

Inicijativu za produžetak roka za završetak studija „starim studentima“ predložila je Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS), a podržao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

„Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pripremiće izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju radi omogućavanja produžetka roka za završetak studija i pokrenuće dijalog sa SKONUS-om i univerzitetima u cilju utvrđivanja dugoročnog rešenja sa optimalnim rokom za završetak studija po starim programima“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar