Nastavnica iz Druge ekonomske škole: I đaci i mi jedva dočekali povratak u škole

Vesti 19. apr. 202113:28 > 19:0714 komentara
Podeli:

Stariji osnovci i srednjoškolci vratili su se posle pet nedelja onlajn nastave u školske klupe i, kako kaže reporter N1, sve deluje kao da je ponovo 1. septembar, jer se đaci vraćaju na režim nastave koji se tada primenjivao, što podrazumeva da osnovci jedan dan idu u školu, a jedan dan prate nastavu onlajn, dok srednjoškolci u školu idu jednu sedmicu, a sledeću slušaju časove onlajn.

Nastavnica računovodstva iz Druge ekonomske škole u Beogradu Snežana Đekić kaže da je „mnogo efektnija ova neposredna, direktna nastava“, i da su je „jedva dočekali i učenici i nastavnici“.

Povezane vesti

„Nastava onlajn je vrlo teška i za jedne i za druge. Mi nastavnici moramo da pripremamo nastavne jedinice, pa da ih šaljemo učenicima, da zakazujemo ispitavanja preko raznih veb platformi, poput zuma ili vibera, i često nam se deca i ne jave, pod opravdanjem da im ne rade kamere ili neke druge stvari, što smo ponekad utvrdili da nije istina“, kaže Đekić za N1.

Dodaje da su deca srećna što su se vratila u školu, „što čuju živu reč nastavnika i mogu da se druže sa školskim drugovima“.

Na pitanje da li će đaci uspeti da sve savladaju što je predviđeno do kraja školske godine, ona kaže da hoće, jer su oni već smanjili nastavne planove za 20 odsto, prema preporukama Ministarstva prosvete.

„Odlučili smo da insistiramo samo na najbitnijem, odnosno onome što je deci neophodno za nastavak školovanja, a ostalo gradivo smo ostavili na čekanju“, navodi nastavnica.

Upitana da li se poštuju epidemiološke mere, ističe da je njena škola „od samog početka bila jako organizovana, da imaju dozere za dezinfekciju, svi redovno peru ruke, nose maske, imaju dežurstva nastavnika i tetkica, nasumično mere temperaturu đacima, a kada se neko dete požali da mu nije dobro, imaju prostoriju za izolaciju dok po njega ne dođu roditelji.

Kaže da u učionici ima 15-16 đaka, koji sede cik-cak, u školu ne donose hranu, već samo vodu.

Takođe, dodaje i da je većina nastavnika vakcinisana, na čelu sa direktorom, a veliki broj je i revakcinisan.

Pogledajte snimak emisije N1 Studio Live:

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar