Stanovnici Mirijeva: Od dima i smrada ne možemo da dišemo

Vesti 13. avg 202111:48 > 20:24 94 komentara
Mirijevo dim
Čitalac N1

Redakciji N1 tokom prepodneva se javilo više desetina stanovnika Mirijeva koji se žale da se u tom beogradskom naselju od noćas osete dim i neprijatan miris.

Građani ističu da teško dišu, i veruju da dim dolazi sa deponije u Vinči koju je prethodnih dana zahvatio veliki požar.

Stanovnici Mirijava poručuju i da su spremni na proteste ukoliko izostane reakcija nadležnih na problem aerozagađenja u tom naselju.

Mirijevo dim
Čitateljka N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je nekoliko žarišta na deponiji u Vinči još uvek aktivno, iako je požar lokalizovan, i dodao da će gašenje trajati „još, sigurno, pet ili šest dana“.

„Vatrogasci sada rade dogašavanje i sami su rekli da će to trajati još pet-šest dana sigurno. Jutros je dunuo vetar prema gradu i zato su oni to osetili dim. Tako će biti dok se sama deponija ne bude ugasila“, rekao je Vesić za Agenciju Beta.

Gradska sekretarka za Zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević izjavila jutros za TV Pink da je trenutno stanje kvaliteta vazduha u Beogradu dobro, i da je požar u Vinči izazvao „kratkotrajan problem u vezi sa štetnim materijama u vazduhu“.

Istakla je da tri vatrogasna vozila i dalje dežuraju na deponiji u Vinči, ali da je težište sada na ekipama „Beo čiste energije“, koje, kako kaže, organizovano i teškom mehanizacijom lokalizovano zatrpavaju zemljom mesto požara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare