Stanisavljević: Beograd obezbedio dodatne kapacitete za prihvat beskućnika

Vesti 15. jan. 202111:24
Podeli:
Izvor: N1

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je danas da je grad Beograd je na vreme obezbedio dodatne kapacitete za prihvat beskućnika, preneo je Beoinfo.

Ona je za Radio-televiziju Srbije rekla da su osim Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici obezbeđena i dva dodatna objekta sa kapacitetom od 40 kreveta.

povezane vesti

Stanisavljević je podsetila da je otvoren dnevni centar u Sazonovoj ulici i dodala da je od ove godine otvoren objekat i u Solunskoj ulici.

U njima beskućnici, uz poštovanje svih epidemioloških mera, mogu da dođu, ugreju se, provedu nekoliko sati u tom prostoru, dobiju obrok, paket odeće i higijenskih sredstava, a u Solunskoj ulici mogu i da se okupaju.

Ona je navela da je u nepunih mesec dana rada u Sazonovoj i Solunskoj uslugu koristilo 313 ljudi, dodavši da se u Prihvatilištu za odrasla i stara lica trenutno nalazi 75 ljudi i da oni tamo dobijaju tri obroka, paket odeće, zdravstvenu negu i brigu stručnih radnika.

Stanisavljević je istakla da važnu ulogu u sistemu socijalne zaštite ima i 550 gerontodomaćica koje brinu o više od 2.300 najstarijih sugrađana.

Govoreći o imunizaciji, ona je podsetila da Ministarstvo zdravlja vodi celu akciju, a da će grad Beograd putem kol centara u svakoj opštini omogućiti onim korisnicima koji nemaju prevoz da se prevezu do mesta za imunizaciju.

Komentari

Vaš komentar