Stanarka za N1: Posle urušavanja, mašina na gradilištu i dalje radila

Vesti 16. jul. 202114:41 > 15:3127 komentara
Podeli:

Stanarka zgrade koja se urušila na Crvenom Krstu Zorica Stanimirović rekla je za N1 da je "strašno to što je mašina na gradilištu pored zgrade radila i posle urušavanja". Prema njenim rečima, stanu koji se urušio ne živi niko, a u zgradi su bile tri osobe.

Oko pola 12 došlo je do urušavanja jednog celog stana u zgradi u Vidovdanskoj ulici broj 2A na Crvenom Krstu.

Stanari su napustili zgradu, očajni su, nalaze se ispred zgrade. Tu su i pripadnici policije, kao i predstavnici gradske vlasti.

Kako javlja reporterka N1, stanari su obavešteni da će uz pomoć vatrogasaca moći da uzmu nešto odd najosnovnijih stvari iz svojih stanova.

Tokom urušavanja zgrade nije bilo povređenih, a prema rečima zamenika gradonačelnika svi stanari biće smešteni u hotel Slavija. Čeka se dolazak predstavnika investitora koji će snositi odgovornost i štetu, poručio je Vesić.

Stanarka ove zgrade Zorica Stanimirović rekla je za N1 da je jutros u 8h primetila pukotine na zidu od kupatila i odvaljene pločice.

Povezane vesti

„Izvela sam kuče u šetnju, druga komšinica je već pozvala ljude s gradilišta, oni su došli, kucnuli po zidu, rekli da su to neznatne pukotine, da će to sanirati kada sazidaju, da se ne brinemo“, priča ona.

Dodaje da se popela na svoj sprat, ali da vrata nije mogla da otključa, jer su već spala.

„Nekako sam ih otključala, u trenutku kad sam ušla unutra, zvonio mi je interfon i rekli su mi da napustim zgradu, da se urušava. Uzela sam samo kuče i kad sam sišla, već je bilo urušeno“, kaže ona.

Prema njenim rečima, u tom stanu ne živi niko, a u zgradi su bile tri osobe.

„Ne znam ništa o daljim koracima, kažu obezbediće nam smeštaj, staviće nam stvari u magacin“, rekla je ona.

Kaže da se investitor do tog trenutka nije pojavio.

„Strašno je što je posle urušavanja mašina i dalje radila, onda je moja ćerka prišla i rekla ‘kako vas nije sramota, zgrada se srušila, a vi i dalje kopate'“, kaže Stanimirović.

Trenutak rušenja zgrade zabeležen je na snimku, koji možete pogledati na portalu Nova.rs.

Komentari

Vaš komentar