Stanari Bloka 37 pozvani na sastanak sa predstavnicima Grada Beograda

Vesti 28. jul. 202109:15 > 14:2035 komentara
Podeli:
Izvor: Stanari Bloka 37

Stanari Bloka 37 su, na njihov zahtev, pozvani u četvrtak u 10 sati na sastanak sa predstavnicima Grada, potvrdila je za N1 stanarka Slađana Radak. Oni očekuju sastanak sa glavnim gradskim urbanistom, kao i sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem.

Jutros oko 5 sati sa gradilišta u Bloku 37 počelo je odvoženje mašina, rekli su ranije za N1 stanari.

Kako za N1 navodi stanarka Slađana Radak, imaju informaciju da će i preostale mašine biti odvezene u toku prepodneva.

Stanari sve vreme dežuraju, bez prestanka, a kako kažu, redovno, svake večeri u 19h, imaju međusobne sastanke. Ističu da će i dalje dežurati – sve dok ne dođu do konačnog rešenja sa Gradom Beogradom i investitorom.

Podsetimo, stanari protestuju protiv izgradnje poslovne zgrade velikih gabarita u ovom bloku, uz sam Bulevar Milutina Milankovića, koja bi im, kako ističu, znatno umanjila kvalitet života. Investitor, austrijska kompanija Durst, nekoliko puta je saopštila da ima sve dozvole za nastavak radova, što je potvrdio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Na sastanku 23. juna, kom su prisustvovali predstavnici stanara, investitora i grada Beograda, investitor je ponudio da smanji spratnost zgrade, u skladu sa urbanističkim planom iz 2016. godine, uz uslov da ga za razliku u kvadraturi obešteti Grad Beograd. Nakon toga je dogovoreno da investitor obustavi radove dok traju pregovori i pravna procedura koju su pokrenuli stanari. Polovinom jula, taj dogovor investitor je prekršio, pa su stanari ponovo izašli da protestuju.

Komentari

Vaš komentar