Stanari Liona gaze po fekalijama, jer je beton s gradilišta začepio kanalizaciju

Vesti 22. jun 202113:50 5 komentara
lion gradilište kanalizacija
N1

Stanari u Banjskoj ulici na Zvezdari žale se da imaju problem sa kanalizacijom. Kako navode, uzrok tome su građevinski radovi koji su poremetili kanalizacionu mrežu, a adekvatno rešenje još uvek čekaju. Prema njihovim rečima sa posledicama se suočavaju svakodnevnno.

Stanari kažu da problem potiče sa obližnjeg gradilišta gde je zabetonirana jedna kanalizaciona cev zbog čega cela ulica ima problem sa izlivanjem otpadnih voda, a cisterna dolazi i po dva puta dnevno kako bi sanirala situaciju.

Đorđe Ilić, jedan od stanara Banjske, za N1 kaže da je reč pre svega o zdravstvenom problemu, jer im fekalije plave garaže, a onda se patikama i cipelama šire po zgradama.

Dodaje i da ih iz Beogradskog vodovoda i kanlizacije stalno upućuju na gradilište u broju 11, gde je slučajno zabetonirana kanalizaciona cev, ali poručuje da oni ne žele da se svađaju sa komšijama, već da se problem sistemski reši.

Njegov sused Dejan Tatić dodaje da su im na početku iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije govorili da će se raditi rekonstrukcija cele ulice, budući da veliki broj novoizgrađenih objekata zahteva novu infrastrukturu.

„Negde još u februaru je Vodovod utrvdio da postoji začepljene glavne kanalizacione cevi, kroz nju je beton ušao kad su radili šipove, što je totalno začepilo glavnu cev“, kaže Tatić.

Stanari Banjske kažu i da imaju veliki problem što je ulica zbog nekiloko gradilišta u njoj često blokirana, pa cisterne Vodovoda ne mogu da prođu i uklone fekalije.

Ističu da slanje cisterni znači, ali da je to samo „pokrivanje problema“, i da je sistemsko rešenje neophodno što pre.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare