Stanari izgorelih baraka koji ne žele gradski smeštaj, dobiće po 250.000 dinara

Vesti 14. maj 202113:36 > 19:43 2 komentara

Porodice u Nišu koje su ostale bez smeštaja nakon požara u Ulici Aleksandra Mevedeva, a koje ne žele da prihvate smeštaj u gradskim stanovima, dobiće iz budžeta grada po 250.000 dinara za rešavanje svog stambenog pitanja, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotorivski.

Ona je kazala da je deset porodica najpre prihvatilo gradske stanove, a onda su rekli da im ti stanovi ne odgovaraju.

POVEZANE VESTI

„Verovatno ćemo tokom dana doneti odluku da im umesto stanova damo ono što im pripada po gradskoj odluci, a to je do pet prosečnih zarada, odnosno 250.000 po porodici, pa neka sa tim parama nađu sebi smeštaj“, istakla je Sotirovski prilikom obilaska vakcinalnog punkta u tržnom centru „Delta Planet“.

Kako je kazala, bilo je moralno i ljudski da se tim ljudima pomogne i da im Grad nije ponudio u zakup gradske stanove bilo bi osude zbog čega to nije urađeno.

„Dobiće novac pa neka sebi nađu stanove, neka plate stanarinu 200, 300 evra i izaberu konfor koji im odgovara. Ako biraju, neka biraju i neka žive u Hajatu ako hoće, nemam ništa protiv“, istakla je Sotirovski.

Podsetila je da svih deset porodica nije imalo nikakav ugovor sa firmom „Građevinar“ o korišćenju stanova u Ulici Aleksandra Medvedeva, već su samo nekada bili radnici te firme.

Prema njenim rečima, gradski stanovi jesu bili zapušteni godinama, ali su sada „dovedeni u normalu“.

„Dogovoreno je i da donatori obezbede porodicama nameštaj koji im je potreban, međutim, porodice su se i o to oglušile“, kazala je Sotirovski.

Nekoliko porodica koje su proteklih dana potpisale ugovor o zakupu gradskih stanova, najavile su da će vratiti stanove jer su kako, kazali „zapušteni i neuslovni“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare