Stanari Bloka 8 brane svoj kraj: Nova zgrada bi nam uzela zelenu površinu

Vesti 01. feb 202219:16 > 19:20 29 komentara
N1

Stanari novobeogradskog bloka 8 okupili su se večeras ispred zgrade poznatije kao "kineski zid" kako bi ponovo skrenuli pažnju na problem koji imaju. Naime, planirano je da se stari objekat u kojem se sada nalaze prodavnice i poslovnice, sruši i da se na tom mestu sagradi zgrada koja bi imala više od 32 metra i devet spratova.

Povezane vesti:

„Ta zgrada uzela bi deo zelene površine, parkiće, deo trotoara i bila bi jako blizu ostalim zgradama, razmak bi bio mali. A svi znamo da je Novi Beograd planski građen i da su zelene površine tu jer im je tu planirano mesto“ rekao je za N1 stanar Bloka 8 Zoran Gajić.

Istakli su da su se nekoliko puta obraćali gradu Beogradu i nadležnima, ali da su do sada čuli nekoliko puta zamenika gradonačelnika koji negira to.

Njima će u ovom skupu pridružiti i stanari okolnih blokova, a komšije iz Bloka 37 najavili su da će pešice krenuti organizovano kako bi podržali komšije.

Prema rečima stanara i nakon prethodnog skupa, ovo nije protest već način da se skrene pažnja i doprinese tome da se takva gradnja spreči.

Stanarima se pridružio i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare