Stanari bloka 37 ponovo blokirali ulicu, ne žele višespratnicu u svom komšiluku

Vesti 07. jun. 202120:29 > 23:1269 komentara
Podeli:

Stanari bloka 37 i ponovo su blokirali Ulicu Milutina Milankovića, zbog najave gradnje višespratne poslovne zgrade u tom delu Novog Beograda.

Nekoliko stotina stanara blokiralo je ulicu u oba pravca, kako bi skrenuli pažnju grada na ovaj problem.

Građani potpisuju peticiju, koja će biti dostavljena Gradu Beogradu, odnsno gradskoj upravi. Stanari su podsetili da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da će biti poslata inspekcija na tu parcelu.

Izvor : N1

Takođe, predsednik skupštine stanara jedne od zgrada rekao je da je danas nakon te izjave zvao kabinet gradonačelnika Beograda nekoliko puta, ali bezuspešno. Takođe su napomenuli da će blokirati čitavu ulicu, pa i autoput, ako se niko ne obrati da reši problem. Poručuju, traže samo poštovanje zakona.

Stanari tog bloka za N1 su rekli da im cilj nije blokada, ni čitavog bulevara ni autoputa, kao ni ometanje ostalih građana, već da su to poslednje opcije koje bi koristili. Najavili su da će sutra biti u isto vreme na istom mestu i, kao i večeras, blokirati deo bulevara.

Parcela na kojoj će se graditi je ograđana pre nedelju dana i tada je počelo raščišćavanje terena, ali nije obeležena. Investitor je kompanija Durst Development, koja je dozvolu za izgradnju poslovnog objekta dobila u martu 2017. godine.

Komentari

Vaš komentar