Stanar iz Vidovdanske: Krampovima razbijana vrata, uzeli su nam sve što je moglo

Vesti 30. nov 202117:28 > 18:087 komentara

Stanari u zgradi u Vidovdanskoj ulici na beogradskom Vračaru koja se urušila u julu ove godine otkrili su u subotu da se njihove stvari iz napuštenih stanova prodaju na Kalenić pijaci. Došavši do zgrade, utvrdili su da su njena ulazna vrata bila obijena, kao i svi njihovi stanovi i odnete im lične stvari. Jedan od stanara Novica Stanimirović kaže za N1 da je sreća što im je uprava grada Beograda izašla u susret i smestila ih najpre u hotel Slaviju, da bi kasnije, onima koji nisu imali druge mogućnosti, pružila smeštaj u drugim stanovima, ali da je nesreća što im "nije kvalitetno omogućeno" da uzmu svoje stvari i, "desilo se ono što se desilo".

„Došli smo ovde, pozvali smo policiju, i zatekli smo krš i lom, sve je opljačkano, krampovima su razbijali sva vrata, uzeli su nam sve što je moglo da se uzme iz tih stanova“, priča za N1 Stanimirović.

Povezane vesti

On dodaje da su tražili mišljenje Građevinskog fakulteta da li mogu bezbedno da uđu u zgradu i uzmu svoje stvari, i posle izvršenih merenja, fakultet im je rekao da mogu da uđu u neke delove zgrade.

„Bio je jedan ulazak, stanari su ušli na oko 30-ak minuta. Posle toga smo ponovo tražili mišljenje… Neka služba je tu zakazala, moja supruga je pisala svima mogućima“, navodi on.

Dodaje da „u međuvremenu oni koji nisu tražili ta mišljenja, oni su ušli, porazbijali sve i odneli sve što je moglo da se odnese“.

Kako kaže, stanari su uspeli nešto od stvari da povrate, ali ističe da su lično njemu u stanu ostale „slike, filmovi sa decom iz detinjustva, sa našeg venčanja, nakit, knjige“.

On podseća da kada se zgrada urušila u julu, ispred same zgrade su nekih dva meseca dežurale i komunalna policija i policija, nakon čega je, prema njegovim rečima, „neko procenio da više ne mora da se čuva“.

„Nije nam omogućeno, a mislim da je moglo, da se uz neki nadzor iznesu neke stvari koje vrede. Nismo tražili da nam se iznose frižideri i šporeti, nego lične stvari“, govori on.

N1

Kaže da jeste nebezbedno ući u zgradu, „ali vidite, vrata su otvorena, može da uđe ko hoće, pa što ne bi mogao i ja da uzmem neke mrvice“.

„Komšiji su radijatore skinuli, to je ozbiljna profesionalna ekipa kojom bi policija trebalo da se pozabavi“, ukazuje on.

Stanar iz Vidovdanske ulice

Dodaje i da su, pored 300.000 dinara pomoći i privremenih stanova, sa gradom napravili dogovor da će na ovom istom mestu biti izgrađena nova zgrada i da će se vratiti u nju u istu kvadraturu ili približnu koju su imali.

„Grad će proceduru oko problema sa investitorom da rešava, što je lepo. Svi smo zbog toga zahvalni“, poručuje on.

Stanar Vidovdanske ulice u Beogradu

Reporterka N1 pokušala je od grada da dobije odgovore, ali još ih nema.

Komentari

Vaš komentar