Stamatović: Vučić će uticati da vlast učini ustupke oko izbornih uslova

Vesti 19. mar 202111:51 45 komentara
Zdrava Srbija - Bolja Srbija

Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović izjavio je danas da je ubeđen da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uticati na vladajuću koaliciju da učini ustupke u vezi sa izbornim uslovima.

Povezane vesti:

On je to izjavio nakon što je Vučić prihvatio da posreduje u dijalogu s delom opozicije koji je odbio učešće u razgovorima kojima će posredovati Evropska unija.

„Uvereni smo da je ovo najbolji odgovor svima onima koji bi da internacionalizuju naše unutrašnjepolitičke probleme, jer nas je iskustvo naučilo da svaki put kada su strani, a pogotovo zapadni, arbitri odlučivali o nama, to se obijalo o glavu građanima Srbije i srpskom narodu“, naveo je Stamatović, a saopštila njegova stranka.

Stamatović je istakao da je ubeđen da će taj potez Vučića „ispratiti i njegova spremnost da utiče na vladajuću koaliciju da učini, makar optimalni, ustupak“ zarad obezbeđivanja ravnopravnih izbornih uslova.

„A to je, prema stavu naše stranke, razdvajanje termina održavanja različitih nivoa izbora, otvaranje najuticajnijih medija i pokrivanje svih biračkih mesta video-nadzorom“, naglasio je Stamatović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare