Stamatović najavio izgradnju sportskog centra za 5.000 gledalaca

Vesti 30. jun 202118:41 7 komentara
N1/arhiva

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je izgradnju sportskog centra sa zatvorenim stadionom za 5.000 gledalaca i 15 novih terena.

Povezane vesti:

On je na svečanoj sednici Skupštine opštine Čajetina povodom dana opštine rekao da je najbitnije u realizaciji projekata u lokalnoj sredini „da budete odgovorni, da budete pošteni, da volite svoju opštinu i da imate cilj“.

„Naš cilj, koji se sada ostvaruje, smo postavili još pre 20 godina. Pripremamo strategiju za naredni period koju ćemo sprovoditi uz pomoć vladinog i nevladinog sektora, uvek imajući u vidu da mi kroz te projekte trošimo narodni i državni novac, i da stoga moramo, kao i do sada, biti maksimalno odgovorni“, rekao je Stamatović, a navodi se u saopštenju.

Dodao je da je opština Čajetina jedna od retkih opština u kojoj se povećava broj stanovnika i broj novorđene dece.

„Iako je Čajetina jedna mala opština, u republički budžet uplaćuje pet miliona evra godišnje, što predstavlja ozbiljan doprinos bruto društvenom proizvodu“, rekao je Stamatović.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić rekao je da je „od prethodnog rođendana opštine završeno nekoliko kapitalnih investicija, među kojima je najznačajnija panoramska gondola na Zlatiboru, najduža gondola tog tipa na svetu, za čiju je izgradnju iz lokalnog budžeta izdvojeno 13 miliona evra“.

„Završili smo još jednu veliku investiciju, jedinstvenu na našim prostorima, reč je o Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru koje smo izgradili uz pomoć Vlade Slovenije. Obnovili smo jezero u centru Zlatiibora, preuredili Kraljev trg, asfaltirali veliki broj ulica“, rekao je Đurić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović rekao je da je „Stamatović najbolji primer kako jednim predanim radom možete mnogo da uradite u svojoj lokalnoj samoupravi, a Dan opštine je prilika da mu odamo priznanje“.

„Kao Vlada Srbije, i kao država Srbija, na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, mi ćemo svakako u narednom periodu dati dodatnu podršku za sve infrastrukturne projekte ne samo na Zlatiboru, nego bile gde u Srbiji, gde postoji prostor za ekonomski rast“, rekao je Momirović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare