SSP: Vučićevi progurali na silu i „Novi Sad na vodi“

Vesti 16. mar. 202213:0713 komentara
Podeli:
Izvor: N1

"Novosadske gradske vlasti usvojiće Generalni urbanistički plan. Ceo proces bio je pravno upitan, a izjave koje su dolazile od gradonačelnika Miloša Vučevića potvrdile su ono na šta smo više puta ukazivali: Novi Sad je postao 'peračnica novca' i jeftino građevinsko zemljište za mafijaško potkusurivanje", navodi SSP u saopštenju.

„Iako prave javne rasprave o GUP-u praktično nije ni bilo, a na adresu nadležnih stiglo je više od 15.000 dopisa građana, grupa građana, nevladinih i političkih organizacija – to nisu bili dovoljni razlozi da se ovaj sporni dokument preispita“, navodi SSP.

Povezane vesti

SSP podseća da je uzeto u razmatranje „samo 178 primedbi, koje su se javno čitale tokom sednice Komisije za planove“.

"Nakon toga, čitane su i odluke Komisije, kao i obrazloženja, a da potom nije bilo nikakve diskusije, jer su prvo da se obrate imali jedino podnosioci konkretne primedbe na GUP", navode.

Kako navode, "ta farsa od sednice, održana pre desetak dana, prekinuta je nakon akcije aktivista, ali silovanje GUP-a nastavljeno je i na jučerašnjoj sednici".

"Zbog negodovanja građana sednica je prekidana čak šest puta, a došlo je i do fizičkog sukoba aktivista sa pripadnicima obezbeđenja u Skupštini grada", dodaje se u saopštenju.

Navode da je "rezultat celog cirkusa u nastavcima odbacivanje gotovo svih primedbi".

"Urbanisti su prihvatili jedino one koje su se odnosile na ispravke teksta i formalne sitnice, gotovo nevažne za ceo plan. To znači da je grad predat u ruke 'investitorima' - pre svih 'Galensu', čiji su predstavnici sedeli u Komisiji, što je bila i jedna od glavnih primedbi 'bučnih građana'", navodi SSP u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar