SSP Vranje: Predsednik Skupštine prvi u redu za subvencionisanu zamenu stolarije

Vesti 01. okt 202120:26 3 komentara
Stolarija, zamena prozora, zamena stolarije, prozor, montaža, montiranje
Shutterstock

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković iz Srpske napredne stranke prvi je na listi građana za subvencionisanu zamenu stolarije, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde iz Vranja.

Stranka slobode i pravde u saopštenju je ukazala na zloupotrebe na Konkursu za sredstva za podizanje energetske efikasnosti, gde je prvi na listi Tričković, funkcioner koji prema podacima Agencije za sprečavanje sukoba interesa ima mesečna primanja od 107.727 dinara, a i suvlasnik je Veterinarske stanice Vranje.

Povezane vesti:

Kako se navodi, u Veterinarskoj stanici Tričković ima udeo od 16,52 odsto, odnosno 679.622,65 dinara, dok je drugi vlasnik njegov brat Dušan Veličković.

„Postavljamo pitanje da li država Srbija i njene institucije u ovome vide nešto sumnjivo“, istakao je SSP.

Ta stranka je upitala da li je sumnjivo što Veterinarska stanica Vranje od grada Vranja kao jedini ponuđivač po konkursu dobija ugovore za veštačko osemenjavanje goveda od 2013. godine i to po najvišoj pojedinačnoj ceni – ne u Vranju, već u Srbiji.

U saopštenju se navodi da su grad Vranje i bivši gradonačelnik Zoran Antić sa Veterinarskom stanicom Vranje 2013. godine potpisali ugovor po pojedinačnoj ceni od 3.900 dinara po grlu, uz napomenu u Ugovoru da je pojedinačna prihvatljiva cena u iznosu od 4.800 dinara po grlu.

„Uvidom u pojedinačne kartone za osemenjivanje, sa imenima grla i vlasnika, fakturisana cena vlasnicima grla je 1.200 dinara. U dva naloga za plaćanje od 3. juna i 8. aprila 2013. godine za 242 grla uplaćeno je 203.280 dinara, cena po grlu je 700 dinara, gde je otišla razlika i kome do punog iznosa prihvaćene cene“, pitao je SSP.

Ta stranka tvrdi da je isti način rada nastavljen i danas dok je na čelu Skupštine grada Dejan Tričković.

Stranka je pitala i da li je nadležnima sumnjivo što je 2016. godine gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa Veterinarskom stanicom Vranje potpisao ugovore za veštačko osemenjivanje goveda na iznos, kako u ugovorima navode, po „najniže ponuđenoj ceni“ od 3.600 dinara, ako je cena u drugim mestima bila od 700 u Beogradu do 3.000 dinara u Šapcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare