SSP: Uz kaznu za parkiranje i kazna od 25.000 za neprijavljivanje vozača

Vesti 11. jul 202210:55 > 10:5682 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Beograđanima se poslednjih meseci ne uručuju prekršajni nalozi za nepropisno parkiranje, već kazne za neprijavljivanje lica koje je njihovo vozilo nepropisno parkiralo, i to na 25.000 dinara, plus kazna za parkiranje od 5.000, s navodima da je prekršajni nalog za parkiranje uručen, a zapravo nije, izjavila je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović.

Popović, koja je i predsednica odborničke grupe „Ujedinjeni“ u Skupštini grada, je kazala da građani odlaze u Komunalnu miliciju gde danima traže objašnjenje, „ali dobijaju tvrdnje da je neko potpisao prijem prekršajnog naloga u njihovo ime“.

„Onda im se tobože izlazi u susret i naplaćuje polovina kazne, što iznosi 12.500 dinara plus 5.000 dinara i građanin opet plaća šest puta više nego što zakon predviđa”, rekla je Popović.

Ona je pozvala gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i direktora Komunalne milicije Ivana Divca da utvrde da li ima velikog broja oštećenih građana i ko potpisuje navodno uručenje prekršajnih naloga umesto građana“, rekla je Popović.

Popović je navela da je Komunalna milicija dužna da svakom građaninu koji nije lično primio prekršajni nalog, isti uruče na zakonom propisani način da bi on po njemu mogao da postupi, odnosno da plati kaznu od 2.500 dinara, a da je „sve drugo bezakonje“.

Beogradski Parking servis već duže vremena građanima ne ostavlja takozvanu dnevnu kartu na automobilima u slučajevima kada ne plate parking na zorniranim parking mestima. Vozači tako i ne znaju da imaju dug prema Parking servisu dok im poštom ne stigne obaveštenje.

Jedini način za proveru da li postoji kazna za neplaćeni parking je preko sajta Parking servisa u delu e-Dnevna karta.

Komentari

Vaš komentar