SSP: U centru Niša osvanule nemačke zastave, dodvoravanje Vučiću

Vesti 13. sep 202112:34 23 komentara
SSP

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Nišu saopštio je da su u nedelju uveče, na drveću ispred Gradske kuće, okačene zastave Nemačke. Dodaju da "nema razloga, bar ne poznatih i opravdanih, za isticanje zastave druge države".

Iz niškog odbora SSP-a upitali su tim povodom gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski koji je povod da kačenje nemačke zastave u centru Niša.

„Šta se slavi – dolazak nemačke kancelarke Angele Merkel u Beograd, preuzimanje dela otpuštenih radnika ‘Šinvona’ u nemački ‘Leoni’, gde će raditi za 300 evra, ili smo opet ‘pobedili’ Nemačku po rastu bruto domaćeg proizvoda u drugom kvartalu? Koliko su nemačke zastave koštale građane Niša“, pitaju iz SSP-a u Nišu.

Dodaju i da Angela Merkel neće posetiti Niš, te da nije poznato zašto se kače zastave druge države.

„Zna se kada se po protokolu ističe zastava neke druge države, a koliko smo upoznati, Angela Merkel neće posetiti Niš tokom boravka u Srbiji. Ostaje pitanje ima li kraja podaništvu gradske vlasti i dodvoravanju gradonačelnice vrhovnom poglavaru Vučiću. Sramota je što se gradonačelnica ovoliko ponižava, nedopustivo je što o protokolu tokom posete stranih zvaničnika i o svojoj državi ništa ne zna, a neoprostivo je što bruka sve Nišlije“, navodi se u saopštenju SSP-a.

Nemačka kancelarka Angela Merkel stiže u zvaničnu posetu Srbiji gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Tim povodom su u Beogradu istaknute zastave Nemačke. Pažnju javnosti privukla je ona na beogradskoj Geneks kuli

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare