SSP: Tužilastvo mora da pokrene istragu o kapilarnim glasovima u Nišu

Vesti 12. avg. 202111:4039 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Stranka slobode i pravde (SSP) traži od tužilaštva da pozove bivšeg načelnika Uprave za poljoprivredu i funkcionera SNS-a Sašu Stoiljkovića iz Niša radi pokretanja istrage o korupciji i trgovini uticajem unutar institucija u tom gradu.

Stojiljkovićev iskaz, objavljen u sredu u Južnim vestima, potvrdio je, kako kažu u SSP, postojanje „mašinerije“ za prikupljanje glasova i otkriva način na koji se sprovodi pritisak na zaposlene u javnom sektoru.

„Tražimo istragu o korupciji u koju je umešan sam vrh niške Srpske napredne stranke. U ovoj zemlji izbora nema, nema slobode, nema ni obrisa demokratije. Ovom državom vlada mafijaški kartel koji ostaje i opstaje isključivo ucenama, strahom i trošenjem našeg novca za kupovinu glasova“, navodi se u saopstenju SSP-a i dodaje da Stojiljković nije rekao ništa novo što građani već ne znaju.

POVEZANA VEST

Kako kažu, „javna je tajna da je za posao u Nišu, ali i u Srbiji, neophodna članska karta vladajuće stranke“.

„Poznato je da se ucenjuju ljudi zaposleni u javnim ustanovama i da oni i njihove porodice moraju da glasaju za vladajuću stranku. Kriminalna hobotnica je toliko razgranala pipke da se i korisnici subvencija ucenjuju da glasaju za SNS. Stoiljković je samo potvrdio ono što opozicija govori godinama – u Srbiji nema izbora“, naveli su iz SSP-a.

U niškom dboru SSP-a napominju da bi izjava nekadašnjeg načelnika Uprave za poljoprivredu trebalo da se posmatra kao usmena krivična prijava, budući da je Stoiljković izneo detalje o načinu prikupljanja glasova, a u kojima je, prema sopstvenim tvrdnjama, učestvovao kao javni funkcioner.

Tužilaštvo bi, kažu, po službenoj dužnosti moralo da reaguje zato što su sve radnje koje je sprovodio Stoiljković u dogovoru sa ostalim funkcionerima – – koruptivne.

„Sadrže elemente krivičnih dela trgovina uticajem, zloupotreba javnih resursa, zloupotreba službenog položaja i druga. Smatramo da je rat ‘klanova’ u niškoj Srpskoj naprednoj stranci – rat oko podele plena. I tu nema nevinih. Nišlije ne interesuje ko je kadar Zorana Perišića, Darka Bulatovića, Miloša Banđura ili Dragane Sotirovski. Svi zajedno bi morali biti predmet opsežne istrage tužilaštva“, zaključuje SSP u saopštenju dostavljenom medijima.

Komentari

Vaš komentar