SSP traži od ministarstva da ispuni zahteve poljoprivrednika

Vesti 09. avg 202215:51 5 komentara
Dejan Bulatović, SSP
Foto: Jovan Marković

Stranka slobode i pravde (SSP) podržala je nezadovoljne poljoprivrednike koji protestuju na nekoliko mesta u Srbiji i zatražila od nadležnog ministarstva da ispuni njihove zahteve, jer je, kako je istaknuto, aktuelna vlast nebrigom poljoprivrednike dovela do ruba propasti.

„Takođe, zahtevamo od nadležnih da se nipošto ne pišu prekršajne prijave poljoprivrednicima koji sa svojom mehanizacijom učestvuju u blokadama i time ostvaruju pravo da iskažu nezadovoljstvo“, naveo je potpredsednik SSP Dejan Bulatović, a povodom učestalih protesta poljoprivrednika iz cele Srbije, uključujući i današnji, koji se odnosi na nisku otkupnu cenu suncokreta.

POVEZANE VESTI:

Prema rečima Bulatovića, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, SSP godinama upozorava ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića na niz gorućih problema u poljoprivredi, ujedno predlažući mere koje bi poljoprivrednicima pomogle da prežive od setve do žetve.

„Garantovane otkupne cene poljoprivrednih proizvoda, onim proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom, gorivo bez akciza za poljoprivrednike i podizanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru, samo su neke od mera koje predlažemo, ali na koje je ministarstvo do sada ostalo nemo“, naglasio je on.

Dodao je da će o ovom, ali i svim ostalim problemima poljoprivrednika, SSP govoriti u Skupštini Srbije.

„Uništenje domaćeg agrara mora hitno da prestane, a to je jedino moguće sprovođenjem adekvatnih mera i odgovornim upravljanjem ovim resorom“, zaključio je Bulatović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare