SSP: Šapić vređa Beograđane svaljujući na njih krivicu za stanje u GSP-u

Vesti 04. jul 202218:05 > 18:07 10 komentara
N1

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd, Mila Popović izjavila je da su gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću za stanje u GSP-u krivi Beograđani "koji ne plaćaju karte", a ne gradska uprava koja GSP uništava već devet godina.

„Građani su prema Šapićevoj oceni, odgovorni što se vozila GSP pale, što im ne rade kočnice ili što ih građani guraju zimi jer su im gume ‘ćelave'“, istakla je Mila Popović odgovarajući na današnje izjave gradonačelnika.

Dodala je da je sramotno što Šapić na Beograđane svaljuje krivicu što nema novih vrtića, škola, sportskih terena koji bi se, prema njegovim rečima, sagradili da građani plaćaju urednije gradski prevoz.

„Nema novca za te objekte zbog toga što gradska vlast godinama troši novac na koruptivne i besmislene projekte. Tako je na primer samo od početka godina firmi Prointer, koja je se vezuje za Slavišu Kokezu koji je napustio Srbiju i preselio se u Ameriku, dala 800 miliona dinara za IT usluge“, rekla je Popović.

„Osim što vređa Beograđane, Šapić vređa i zdravu pamet pa poručuje da će graditi metro, a naredna vlast neka ga zatrpa. Takve ideje samo njegovoj stranci mogu da padnu na pamet,“ istakla je Mila Popović.

Podsetila je da je upravo njegova stranka 2013. godine zaustavila izgradnju beogradskog metroa.

„Taj projekat metroa iz 2012. su razvijali stručnjaci svetskog ugleda, poput doktora Vukana Vučića, koji izgleda Šapiću nisu dovoljno dobri, pa ih naziva ‘nesposobnjakovićima i demagozima'“, rekla je Popović i pitala da li su nova postavljenja u gradskoj upravi, poput gospodina Čučkovića, „povratak struke na velika vrata“, navedeno je u saopštenju.

Šapić je ranije izjavio da grad daje godišnje GSP-u 19,3 milijarde dinara, a od naplate karata u gradsku kasu se slije 6,1 milijarda, te da bi se za taj minus je 13,1 milijardi moglo izgraditi mnogo vrtića, igrališta, bazena, terena, socijalne pomoći i raznih drugih stvari kojih su lišeni Beograđani, zbog toga što se ne plaćaju karte u prevozu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare