SSP: Sankcionisati advokata Bojića zbog pretnji Jeleni Zorić

Vesti 31. dec. 202008:371 komentar
Podeli:
SSP
Izvor: N1

Pretnje reporterki N1 Jeleni Zorić ispred Specijalnog suda u Beogradu zbog izveštavanja o slučaju "Jovanjica", poslednje su upozorenje da je bavljenje novinarstvom u Srbiji na profesionalan način jedan od najugroženijih poslova, saopštila je Stranka slobode i pravde (SSP).

„Naročito ako ga obavljate kao Jelena Zorić koja je dokazala da i svoju bezbednost i život rizikuje u vanrednim okolnostima nezaboravnih izveštavanja, zbog čega je ove godine i najnagrađivanija novinarka u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

SSP podseća da je Jelena Zorić „najprepoznatljivija po izveštavanju o kriminalu i korupciji“.

Povezane vesti

„Da stvar bude gora, pretnje joj je čak dva dana zaredom upućivao Svetislav Bojić, advokat Predraga Koluvije, optuženog za proizvodnju marihuane i skanka na imanju Jovanjica, koja se povezuje sa poznatim imenima najviših državnih funkcionera, ali i prvim bratom Srbije Andrejem Vučićem. Rečju, pretnje su joj upućene iz miljea bliskog režimu i ministara koji su boravili u Jovanjici“, ocenio je SSP.

SSP zahteva sankcionisanje advokata Bojića od strane Advokatske komore Srbije, ali i da se „momentalno pristupi izmeni Krivičnog zakonika koja bi napad na novinara dok obavlja posao tretirala kao napad na službeno lice“.

„U zemlji u kojoj su novinari hapšeni, prebijani i ubijani, ovo je urgentna situacija. Svako odlaganje je direktan dokaz da iza ovih napada stoji režim i da novinare u Srbiji više ne deli samo na svoje i ‘opozicione’, već i na one koje štiti i one kojima preti“, saopštila je Stranka slobode i pravde.

Komentari

Vaš komentar