SSP: Radnici sprečeni da uđu na javnu sednicu, dočekalo ih privatno obezbeđenje

Vesti 28. sep 202212:382 komentara
Izvor: N1

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Prokuplja Jelena Milošević izjavila je da je privatno obezbeđenje danas fizički sprečilo nju i radnike Javnog komunalnog preduzeća "Hammeum" da uđu na sednicu Skupštine grada, na kojoj se donosi odluka o likvidaciji tog preduzeća.

POVEZANE VESTI

„Lokalna policija je dala nalog privatnom obezbeđenju ‘Kobra Guard’ da postupi po nalogu gradonačelnika i onemogući ulazak radnika na sednicu na kojoj se donosi odluka o likvidaciji preduzeća ‘Hammeum’ i sudbini 105 radnika i njihovih porodica. Policija na moj poziv nije htela da izađe na lice mesta s obrazloženjem da to ne spada u njihovu nadležnost“, navela je poslanica u saopštenju.

Ona je dodala da je zatražila da prisustvuje sednici, ali da je odbijena uz obrazloženje da se sednica može pratiti putem medija, iako zasedanje lokalnog parlamenta u Prokuplju nijedna televizija ne prenosi uživo.

„Kako je moguće da na vratima Skupštine grada stoje lica privatnog obezbeđenja koji nikome nisu pokazali legitimacije? Kako je moguće da se na sednici koja je otvorena za javnost zabranjuje ulazak radnicima koji će ostati bez posla zbog likvidacije do koje je i došlo namernim urušavanjem poslovanja ovog preduzeća od gradskih vlasti? I kao logično pitanje se nameće i to da ako policija ne može da zaštiti narodnog poslanika čiji je zadatak da se bori da se glas naroda čuje, čemu mogu da se nadaju obični građani po pitanju svojih prava i bezbednosti?“, izjavila je Milošević

Komentari

Vaš komentar