SSP predlaže nove mere za kladionice, bez reklama i zamračenh izloga

Vesti 29. avg 202218:3610 komentara
Izvor: N1

Predsednica Beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović je izjavila da je SSP zajedno sa građanima utvrdila da je 30 kladionica u Beogradu na manje od 200 metara od škola što je minimalna udaljenost dopuštena zakonom.

Pročitajte još:

Dodala je da se daleko veći broj kladionica ne pridržava ograničenja od 100 metara razmaka između dva takva objekta.

„Klađenje je postalo jedna od često prisutnih bolesti zavisnosti veliki je broj građana, posebno mladih, koji su zbog klađenja ušli u ogromne probleme“, navela je ona.

„Kao društvo moramo da se suočimo s tim problemom i preduzmemo mere koje će doprineti smanjenju izloženosti građana. Zato pokrećemo inicijativu da gradske vlasti propišu izgled spoljašnosti kladionica i kockarnica i način reklamiranja na otvorenom prostoru u Beogradu“, kazala je Popović u pisanoj izjavi.

Po njenim rečima, kladionice i kockarnice mogu da istaknu tablu manjeg formata, a da se potpuno ukinu svetleće reklame kojima su sada obeležene, da izlozi budu providni, bez oznaka kladionica, da na 50 odsto izloga bude upozorenje o zabrani učestvovanja maloletnih lica u kladjenju, uz odgovarajući tekst o prevenciji bolesti zavisnosti u skladu sa postojećom regulativom, i da se kladionice i kockarnice ne mogu reklamirati ni na jedan način na igralištima, školskim dvorištima ili besplatnim sportskim terenima namenjenim deci.

Popović je najavila da će SSP za sledeću sednicu Skupštine grada pripremiti tekst odluke o tome.

Komentari

Vaš komentar