SSP osudio „govor mržnje Ane Brnabić“: Vlast se sprema da produbi podele

Vesti 14. feb. 202118:2326 komentara
Podeli:
Stranka slobode i pravde
Izvor: N1

Predsedništvo Stranke slobode i pravde (SSP) osudilo je "govor mržnje premijerke Ane Brnabić", koja je oštro kritikovala platformu proevropske opozicije za pregovore sa vlašću, navevši da se oni (opozicija) "vraćaju sebi" u želji da ponovo uređuju medije i "stave šapu" na javna preduzeća.

SSP je ocenio da je platforma za pregovore vlasti i opozicije „poslednji pokušaj da se na miran i civilizovan način izađe iz teške političke krize“, i da se vlast sprema da produbi podele što može imati „nesagledive posledice, uključujući i bes građana na ulicama, koji niko neće moći da kontroliše“.

Povezane vesti

„Videli smo da platforme govore o tome šta je njima važno. Prvo, videli smo zahtev da uređuju RTS, vraćaju se sebi, mi se nismo mešali u uređivanje programa RTS-a, a drugo traže ‘poverenike za javna preduzeća’ da ponovo preuzmu kontrolu nad njima i to neće biti dozvoljeno. Nećemo mi ekonomski da trpimo jer lopovi iz bivšeg režima žele da preuzmu ponovo javna preduzeća“, izjavila je Brnabić na TV Prva.

Predsedništvo SSP ukazalo je u saopštenju da su „današnje uvrede gospođe Brnabić i nedvosmislena poruka da vlast neće pristati na sporazum o slobodnim izborima, zapravo prst u oko demokratskoj javnosti, ali i Evropskom parlamentu kao pokrovitelju predstojećeg dijaloga o izbornim uslovima u Srbiji“.

Predsedništvo SSP-a navelo je da „narod neće dozvoliti da Srbija ostane jedina crna tačka u Evropi“, u kojoj nema slobodnih izbora, slobode govora i „normalnog političkog života“.

„Lična frustracija premijerke Brnabić zbog obelodanjenih sumnjivih milionskih poslova između njene Vlade i državnih preduzeća i firme njenog rođenog brata, ne sme biti razlog da građane Srbije svojim lažima i nepromišljenim izjavama gura u sukobe. Građani Srbije su više nego svesni da je stepen korupcije i kriminala danas veći nego bilo kada u našoj istoriji, što potvrđuju i svi izveštaji koji stižu iz Evrope“, smatraju u SSP.

Komentari

Vaš komentar