SSP: Opština Savski venac da ne dozvoli rušenje vile u Miloša Pocerca

Vesti 01. nov 202213:25 5 komentara
Vila u Miloša Pocerca
N1

Stranka slobode i pravde (SSP) Savski venac saopštila jeda ta gradska opština nije uradila ništa da sačuva vilu u Ulici Miloša Pocerca 32, koja je delo "kultnog beogradskog arhitekte" Jovana Ilkića, iako je 2015. godine proglašena za kulturno dobro, već da se verovatno sprema njeno rušenje.

Pročitajte još

SSP podseća da su Ilkićeva dela među najznačajnijim zdanjima u Beogradu, među kojima su i Dom Narodne Skupštine, hotel „Moskva“, kuće Krsmanovića na Terazijama, Oficirski dom – sadašnji SKC, kao i da je „Ilkićeva kuća u Resavskoj već srušena, iako je bila pod posebnom zaštitom“.

„Da li je zloslutni naslov u tabloidima ‘Ukleta kuća u centru Beograda’ uvod u rušenje zaboravljene vile u Miloša Pocerca 32? Naizgled slučajno pominjanje ove vile u tabloidima se poklapa sa prelaskom ovog objekta u privatno vlasništvo. U 2021. godini ovu kuću je od države kupila firma ‘Unoprojekt’ u vlasništvu lica povezanih sa imperijom Bojović koji imaju preko 15 firmi, izmedju ostalog ‘Napred’ i ‘Energoprojekt'“, navodi se u saopštenju.

SSP je zatražio od opštine Savski venac „da ne dozvoli rušenje ove vile“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare