SSP: Nije tačno da tražimo duplo više mandata nego ostali partneri

Vesti 14. okt 202110:50 24 komentara
Stranka slobode i pravde
N1

Netačna je informacija koja se pojavila u medijima da Stranka slobode i pravde traži da ima duplo više mandata nego ostali partneri sa kojima razgovara o izlasku na izbore i formiranju jedinstvene opozicione liste, saopštila je ta stranka.

„Sa našim potencijalnim partnerima – Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih građana, Narodnom strankom i Pokretom za preokret – vodimo razgovore o tome da li ćemo izaći na izbore ili ne. Kada oko toga postignemo dogovor razgovaraćemo oko niza tehničkih pitanja, među kojima će biti i izgled same liste na kojoj očekujemo da budu i nestranačke ličnosti koje se bore za promene u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

List Nova je objavila da su lideri Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Narodne stranke postigli dogovor o zajedničkoj listi na narednim izborima.

List dodaje da svaka od stranaka na svojim organima treba da izglasa ovu odluku, a rok za to je kraj oktobra.

Osim toga, Dragan Đilas, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić treba da se dogovore i oko kvota, odnosno na koji način će podeliti broj mandata nakon izbora, dodaje se u tekstu.

Kako navodi list Nova, početna ponuda na stolu je bila svakome po 30 odsto, dok bi ostatak išao manjim pridruženim partijama.

Međutim, navodi Nova, Stranka slobode i pravde „očekuje da, u skladu sa podrškom koju svako od njih ima među biračima, dobije duplo više mandata“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare