SSP: Ni 1.460 dana kasnije nema imena nalogodavaca napada na Borka Stefanovića

Vesti 23. nov 202219:04 2 komentara
N1/Privatna arhiva

Člana Predsedništva i IO Stranke slobode i pravde Ivan Mandić saopštio je da se na današnji dan, pre tačno četiri godine u mesnoj zajednici Rasadnik u Kruševcu, desio mučki napad na zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića i člana GrO Kruševac, Bobana Jovanovića, kao i na policijskog službenika Dejana Palibrka, ali da ni danas - 1.460 dana kasnije, nemamo imena nalogodavaca ovog zločina.

U saopštenju se precizira da je neposrednim napadačima na Stefanovića presuđeno, ali da se ne znaju imena nalogodavaca.

Povezane vesti

„Na tu temu, institucije su potpuno zakazale. Stranka slobode i pravde će ostati uporna i dosledna u razotkrivanju političke pozadine ovog zločina. Istina je kao voda, uvek nađe svoj put, pre ili kasnije“, piše u saopštenju.

Napad na Stefanovića u Kruševcu pokrenuo je proteste „Stop krvavim košuljama“ koji su prerasli u višemesečne građanske proteste širom Srbije pod sloganom „Jedan od pet miliona“.

Tročlano veće Apelacionog suda u Kruševcu smanjilo je u novembru 2021. kazne napadačima na Stefanovića.

Miloš Šaponjić koji je 23.11.2018. u Kruševcu metalnim predmetom udario Stefanovića u potiljak je umesto četiri dobio 2 godine i 6 meseci zatvora dok su njegovim saučesnicima Marku Živkoviću i Danijelu Gmijoviću, kazne smanjenje sa tri i po, na dve godine i dva meseca.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare