SSP: Kako su Legija i Šarić kredibilni za tužilaštvo, a Belivuk i Miljković nisu

Vesti 01. avg 202113:28 9 komentara
Stranka slobode i pravde
N1

Stranka slobode i pravde pozvala je Javno tužilaštvo da hitno ispita sve navode iz odbrana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o njihovoj saradnji sa Aleksandrom Vučićem i Aleksandrom Vulinom.

Nevešti izgovori Vučića i Vulina da su to samo izmišljotine besprizornih ubica neće proći, zato što već cela Srbija zna da je narko klan Zvicera i Belivuka uživao direktnu podršku više visokih funkcionera Vlade Srbije, a posebno MUP-a, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti:

Dodaje se da je poznato da je te ubice i trgovce drogom na tribine Partizana doveo generalni sekretar i Vučićeve i sadašnje Vlade Novak Nedić, koji im je omogućio i vežbanje u streljani Vojske Srbije, a zna se i da im je MUP vraćao oduzeta vozila preko kabineta ministra Nebojše Stefanovića, tačnije preko Gorana Papića.

Zna se, navodi SSP, da su dokazi o DNK Belivuka za ubistvo Vlastimira Miloševića 2017. godine volšebno nestajali iz postupaka pred sudom, a da je tužilaštvo na to ostalo gluvo i nemo, kao što znamo da su ti kriminalci tukli građane na protestima 2020. godine pred Skupštinom. Svi mi znamo ko ih je štitio, a sad to može i mora da se dokaže.

Ukoliko su navodi Darka Šarića iz 2014. godine o povezanosti tadašnjih čelnika policije sa njegovim klanom bili toliko kredibilni da je MUP, na insistiranje specijalnog tužioca za organizovani kriminal, formirao posebnu radnu grupu da to ispita, logično je pitanje zašto se to ne učini i sa navodima Veljka Belivuka, ukazuje SSP.

Da li Vulin i Vučić više veruju Šariću, nego Belivuku, ili se plaše da će ih istinitost iskaza Miljkovića i Belivuka oterati na više desetina godina u zatvor, utoliko pre jer su se Šarićevi navodi pokazali netačnim, ali su poslužili taman toliko da se smeni tadašnji vrh UKP-a i dovede novi, za koji se ispostavilo da je sarađivao sa ubicama iz Ritopeka, piše u saopštenju.

Ta stranka pita i zašto je Aleksandar Vulin 2016. godine tražio da tužilaštvo ispita navode Milorada Ulemeka Legije o navodnoj nagradi za hapšenje Slobodana Miloševića, koju je, navodno, uzeo neko od čelnika DOS-a, a sada se protivi proveri svoje umešanosti u aktivnosti klana Veljka Belivuka.

Kako su to i Legija i Šarić kredibilni izvori za tužilaštvo, a Belivuk i Miljković nisu, iako su godinama činili zverstva po Beogradu bez straha od hapšenja, pita SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare