SSP i PSG osudili javni linč aktivista u Skupštini Srbije

Vesti 17. mar. 202122:10 > 22:311 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Stranka slobode i pravde (SSP) osudila je kao "poziv na javni linč" postupak šefa poslanika SNS Aleksandra Martinovića koji je u parlamentu izneo podatke iz privatnog života programskog direktora Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) Raše Nedeljkova i direktorke te organizacije Vukosave Crnjanski. Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da je "targetiranjem i javnim prokazivanjem aktivista civilnog sektora", Martinović "ugrozio njihovu bezbednost i spokojstvo".

Iz te stranke su ocenili da „javni linč, otkrivanje podataka o tome gde živi Vukosava Crnjanski, koji automobil vozi Raša Nedeljkov, napadi na redakciju portala KRIK nisu ništa drugo do kukavičluk“.

„Umesto da uvidi problem u kojem se nalazi, vlast se metodama najstrašnijih režima koje istorija pamti, razračunava sa ljudima koji gradjanski odgovorno i otvoreno govore o problemima u kojima se Srbija nalazi i nude rešenja za njih“, stoji u saopštenju.

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović izneo je tokom današnje rasprave u skupštini niz optužbi na račun programskog direktora Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) Raše Nedeljkova, a naročito na račun direktorke CRTA Vukosave Crnjanski za koju je naveo u kom naselju živi, u kolikom stanu i marku automobila koji vozi.

„Sad ja vas pitam, kolege narodni poslanici, koje svakog dana zasipaju lažima, neistinama prikrivajući svoje sopstveno bogatstvo: Ko od vas u Beogradu ima stan od sto kvadrata, i ko od vas vozi novi džip? Ne vozi niko, ali vozi Raša Nedeljkov, ali vozi Vukosava Crnjanski!“, rekao je Martinović.

Dodao je da je sedište organizacije CRTA u „vili na Dedinju koja se može porediti s ambasadama“ i pozvao gradjane i poslanike da se raspitaju gde je to.

PSG: Martinović najgrublje prekršio ljudska prava

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je da je „targetiranjem i javnim prokazivanjem aktivista civilnog sektora“, šef poslanika SNS „ugrozio njihovu bezbednost i spokojstvo“ i „najgrublje prekršio ljudska prava“.

Iz PSG su ocenili da je „nekadašnja radikalska praksa prebrojavanja srpskih krvnih zrnaca političkih neistomišljenika nakon njihove navodne modernizacije zamenjena prebrojavanjem miliona, automobila i kvadrata stanova svih onih koji nisu u službi njihovog režima“.

„Srbija ne zaslužuje da se skupština kao demokratska insitucija u kojoj treba da sede narodni predstavnici pretvori u arenu za progon i dehumanizaciju političkih protivnika“, naveli su iz Pokreta slobodnih gradjana.

Komentari

Vaš komentar