SSP: Firmi povezanoj sa Kokezom ugovor vredan 50 miliona dinara

Vesti 19. mar. 202115:435 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je Grad Beograd dodelio ugovor vredan više od 50 miliona dinara firmi Prointer Sistem, za koju tvrdi da je povezana sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom.

„Ni optužbe za povezanost sa kriminalnim klanom ne mogu da zaustave dalje bogaćenje Slaviše Kokeze preko leđa građana“, navodi ova stranka u saopštenju.

Povezane vesti:

Kako se navodi, radi se o ugovoru o IT uslugama za predškolske ustanove i prihvatilišta.

Samo nekoliko dana pre toga, Prointerovom konzorcijumu dodeljen je još jedan posao u vrednosti od sedam miliona dinara, navode iz SSP.

„Zbog ovakvih ‘poslovnih aranžmana’ Beograđani su svakoga dana sve siromašniji, a Kokeza i slični sve bogatiji“, ističe se u saopštenju gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

S obzirom na izjave predsednika Srbije i optužbe koje protiv Kokeze iznose „pripadnici policije, dežurni državni analitičari i mediji“, postavlja pitanje da li je taj posao zapravo nadoknada za pretrpljeni duševni bol prilikom privođenja na informativni razgovor, koju zamenik gradonačelnika Goran Vesić „isplaćuje Kokezi po Vučićevom nalogu ili Vesić zapravo Kokezi daje podršku za sve što je radio“.

„Kokeza je u prethodnih devet godina od vlasnika kafića postao najveći stručnjak za IT u Srbiji i predsednik FSS sa bogatstvom većim 640 miliona evra. Sve to mu je omogućio Aleksandar Vučić koji ga danas lažno privodi, jer ne može da sakrije bogatstvo i povezanost njegovih najbližih i najodanijih saradnika sa državnim kriminalnim klanom“, kažu u SSP.

Komentari

Vaš komentar