SSP, DS i Narodna stranka o Jovanjici: Predsednik ponizio tužioce i policiju

Vesti 14. okt 202114:04 42 komentara

Funkcioneri Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Narodne stranke su optužili predsednika Srbije da štiti optuženog za proizvodnju marihuane na farmi Jovanjica Predraga Koluviju i ocenili da je Aleksandar Vučić time uzurpirao pravosudne institucije i ponizio tužioce i policiju.

Na konferenciji za novinare „Legalizacija organizovanog kriminala kroz slučaj Jovanjica“ ispred Specijalnog suda, zvaničnici opozicionih stranaka su upitali i da li je Jovanjica bila državni projekat i zašto se o kompletnom slučaju nije oglašavao tužilac za organizovani krminal Mladen Nenadić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je ukazala da je Vučić, „time što brani Koluviju“, degradirao i unizio i tužioce i policijace, forenzičare… i, kako je rekla, „čitav krug ljudi koji su dve godine radili na podizanju optužnice“.

Tepić je to uporedila sa, kako je navela, „bacanjem atomske bome“ na pravosudne institucije, te ocenila da je Jovanjica bila državni projekat.

„Tragamo za neformalnim vlasnikom Jovanjice“, rekla je ona.

Marinika Tepić
N1

Potpredsednik Narodne stranke Mirioslav Aleksić je takođe oštro kritikovao stavove predsednika Srbije u vezi Koluvije, te ocenio da ni „Eskobar nije imao podršku predsednika države“.

Aleksić smatra i da se u Srbiji odustalo od legalizacije marihune i zbog predstojećih izbora te ukazao da bi, da je do toga došlo, to odgovaralo Koluviji.

Funkcioner Demokratske stranke Srđan Milivojević je rekao da je Vučić „uveo stečaj i sebe proglasio stečajnim upravnikom pravosudnih institucija“.

„Nikada se u istoriji Srbije nije desilo da vladar ili predsednik države na ovakav način brani lice optuženo za najtežna krivična dela iz oblasti organizvoanog kriminala“, rekao je on.

Milivojević je zapitao šta je bila prava svrha Jovanjice.

„Da li je Jovanjica služila za finansiranje nekih projekata (Srpske napredne stanke) i kojih… to je pitanje na koje će morati svi da odogovore“, rekao je Milivojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare