SSP: Đilas dobio spor, Vesić da plati 200.000 dinara „zbog laži“

Vesti 02. jul 202108:59 > 09:04 55 komentara
goran vesić
N1

Stranka slobode i pravde saopštila je da će po presudi suda zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić "zbog izgovorenih laži" morati da plati lideru SSP Draganu Đilasu 200.000 dinara i nadoknadi sudske troškove u iznosu od 137.000 dinara.

POVEZANE VESTI:

„S obzirom da je ovo već četvrta presuda suda kojom se potvrđuje da Vesić govori laži kada Đilasa optužuje da je lopov, pljačkaš i slično jasno je da će Vesić za plaćanje kazni i sudskih troškova morati da da svoju godišnju platu“, navodi se u saopštenju SSP.

Ova stranka je zbog toga postavila pitanje „od kojh para (Vesić) plaća advokate i kako preživi od prvog do prvog“.

Stranka slobode i pravde navodi da je Đilas do sada dobio 66 presuda u svoju korist „zbog laži koja su Vučićeva propagandna glasila i funkcioneri SNS-a izgovarali o njemu“.

Kako dodaju iz SSP, najviše presuda sud je izrekao Informeru – 18, zatim sledi Alo sa 10, Srpski Telegraf i Saša Milovanović sa 6, koliko ima i protiv TV Pink i Željka Mitrovića.

„Od političara uz Vesića je rekorder Siniša Mali sa tri presude, iako je Apelacioni sud upravo juče doneo odluku da preinači prvostepenu presudu kojom je Mali bio osuđen na 150.000 dinara, jer je optužio Đilasa da je pljačkao dok je bio gradonačelnik“, navode u Stranci slobode i pravde.

U SSP navode da je sud objasnio „da to ne predstavlja uvredu, odnosno da je reći pljačkao isto što i reći upravljao gradom“ i da to smatraju „neverovatnim“.

Dodaju i da je odluka da se presuda preinači „veoma retka“ i da je isti Apelacioni sud je nedavno smanjio kaznu Informeru „na smešnih 50.000 dinara“.

„Očigledno da je broj presuda koje Đilas dobija postao problem i da po nalogu režima Apelacioni sud poništava, ili smanjuje iznose koji su prvostepenim presudama određeni“, navode u SSP.

U toj stranci smatraju da se time „šalje jasna poruka sudijama nižih sudova da promene dosadašnju sudsku praksu“.

„Da li će ovaj očajnički pokušaj režima da legitimizuje uvrede kao normalan politički govor proći, pokazaće se ubrzo“, navodi se.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare