SSP demantuje pojedine tvrdnje koje je Safeta Biševac iznela u emisiji

Vesti 13. avg 202210:497 komentara
Podeli:
SSP
Izvor: N1

Stranka slobode i pravde demantuje pojedine tvrdnje koje je novinarka Safeta Biševac iznela gostujući u Novom danu N1.

Saopštenje SSP prenosimo u celosti:

„Niko iz poslaničke grupe Ujedinjeni – Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Sindikat Sloga se nije svađao ni sa kim oko mesta na kojima naši poslanici sede u Skupštini, kako je to rekla gospođa Biševac. Kada su naši poslanici ušli u salu i videli da na mestima koja pripadaju poslaničkoj grupi Ujedinjeni, kao najvećoj opozicionoj gruapaciji u parlamentu, sede poslanici drugih opozicionih klubova koji nisu želeli da promene mesto sedenja, oni su seli na preostala slobodna mesta. Oko toga nismo pravili nikakve scene niti obaveštavali javnost, jer smatramo da bi to bilo ispod svakog nivoa.

PROČITAJTE I:

Nije tačna tvrdnja gospođe Biševac da cela opoziicja želi da bude nevidljiva kada su međunacionalni incidenti u pitanju. Stranka slobode i pravde je pre više od dve godine usvojila Deklaraciju o pomirenju naroda koji žive na teritoriji bivše Jugoslavije i taksativno navela šta je sve moguće i u kojim oblastima uraditi da bi se normalizovali odnosi između srpskog i albanskog naroda. Takođe, jasno smo rekli naš stav o krizi nastaloj odlukom vlade Aljbina Kurtija u vezi sa registarskim tablicama.

Gospođa Biševac je kritikovala opoziciju jer, kako kaže, ne nudi rešenja. Stranka slobode i pravde je samo u nekoliko poslednjih meseci iznela predloge za niz mera koje bi smanjile posledice ekonomske i energetske krize i zaustavile rast inflacije. O tome je u više navrata govorio potpredsednik Nikezić, a poslednji put je pre samo četiri dana čitav niz mera u intervjuu portalu Direktno.rs, koji su preneli svi profesionalni mediji, izneo predsednik SSP-a Dragan Đilas. Potpredsednica Marinika Tepić je u više navrata iznela predlog za više zakona koji pokrenuli borbu protiv korupcije, kao i zakone iz oblasti socijale, izneli smo predlog za obavezno srednjoškolsko obrazovanje, kao i neophodnost izmene zakona o izvšiteljima. Podržali smo predlog novog Zakona o radu koji je predložio sindikat Sloga.

Gospođa Biševac je u emisiji postavila pitanje da li opoziicja u svojim redovima ima nekog agrarnog stručnjaka koji bi se odredio prema zahtevima poljoprivrednika. SSP je odmah po započinjanju protesta izneo svoj stav, koji je u skladu sa merama za oporavak poljoprivrede, koje je na bar deset konferencija za štampu izneo potpredsednik Dejan Bulatović. Uz to je Bulatović na mrežama poput fejsbuka pokazao svoje posete i razgovore sa poljoprivrednicima u preko 50 sela. Svaki put je preneo naše predloge, počev od goriva bez akciza za poljoprivrednke, preko garantovanja cena i otkupa svih poljoprivrednih proizvoda za koje proizvođači potpišu petogodišnji ugovor sa državom, pa sve vraćanja PKB-a u državno vlasništvo, pokretanje još minimum deset takvih kombinata šrom Srbije, povećanja subvencija na 12.000 dinara po hektaru, kao i niz drugih mera“.

SSP navodi da veruje da „tvrdnje Safete Biševac nisu bile posledica zlonamernosti već neinformisanosti o onome što Stranka slobode i pravde radi“ i dodaju da će uraditi sve što je u njihovoj moći da građane Srbije o konkretnim rešenjima koja nude bolje informišu.

Komentari

Vaš komentar