Srpska lista traži dva ministarstva, neće glasati za Kurtijevu vladu

Vesti 22. mar 202119:36 1 komentar
N1/arhiva

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Igor Simić rekao je da će se ta stranka žaliti Ustavnom sudu jer joj po zakonu pripadaju dva, a ne jedno ministarstvo, kao i da neće glasati za vladu Aljbina Kurtija.

Kurti je danas u skupštini rekao da Srpskoj listi pripada Ministarstvo za zajednice i povratak, a predložio je da na njegovom čelu bude Goran Rakić.

Povezane vesti:

Simić je, međutim, naveo da je Srpska lista podnela potpise 11 poslanika i da na osnovu toga ima pravo na dva ministarstva, preneo je Kosovo onlajn.

„Prva prilika za delovanje i odmah ste prekršili Ustav. Dobro znate da Srpska lista sa 11 potpisa poslanika ima pravo na dva ministarstva koja pripadaju nevećinskim zajednicama i to ne kao vaš ili bilo čiji poklon, već kao nešto što su nam građani dali glasajući za Srpsku listu na izborima“, kazao je Simić.

On je upozorio da je ignorisanje prava i kršenje Ustava loš početak za vladu koju Kurti planira da vodi.

„To je istovremeno i loša poruka svim građanima i zbog ovakvog postupka Srpska lista neće podržati ovu vladu. Štaviše, uputićemo žalbu Ustavnom sudu da bismo zaštitili prava našeg naroda koja se ovim predlogom krše“, obrazložio je Simić

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare