Srpska lista predala kandidaturu za gradonačelnike

Vesti 14. avg 202121:49 8 komentara
srpska lista
N1/arhiva

"Jedino Srpska lista ima podršku zvaničnog Beograda", oglasio se direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, nakon što su predstavnici ove stranke, predvođeni predsednikom Goranom Rakićem, predali Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini spisak kandidata za predsednike 11 opština na Kosovu i odbornike u 22 opštine, prenosi KoSSev.

„Naša Srpska lista danas je predala listu kandidata za 11 gradonačelnika i odbornika! Među njima je čak šest novih kandidata jer želimo da građanima ponudimo novu energiju i ideje, uz već uigran i dokazan tim!“, poručio je Petković u objavi na Fejsbuku, prenosi KoSSev.

Kazao je da se „jedino Srpska lista srčano i iskreno bori za srpski narod na Kosovu i Metohiji“.

„Jedino Srpska lista ima podršku zvaničnog Beograda i samo zajedno smo bedem i brana svima onima kojima smeta srpsko jedinstvo!“, poručio je Petković.

Kako je javio Radio Kosovska Mitrovica, među kandidatima Srpske liste za gradonačelnike na severu Kosova su sadašnji gradonačelnici u tri opštine, i to Milan Radojević za Severnu Mitrovicu, Zoran Todić za Leposavić i Srđan Vulović za Zubin Potok.

Novina je da će kandidat za gradonačelnika Zvečana biti nekadašnji dugogodišnji predsednik ove opštine Dragiša Milović, tada član DSS, koji je i na izborima 2017. bio kandidat ispred, kako je tada naveo, “široke građanske koalicije”, ali je izgubio od kandidata Srpske liste, Vučine Jankovića.

Kandidat za Opštinu Obilić je Goran Dančetović, Novo Brdo – Saša Milošević, Gračanicu – Ljiljana Šubarić, Ranilug – Katarina Ristić Ilić, Klokot – Božidar Dejanović, Štrpce – Dalibor Jevtić, Parteš – Dragan Petković.

U opštinama Ranilug, Gračanica, Štrpce, Novo Brdo i Obilić su novi kandidati za gradonačelnike, u odnosu na aktuelne.

Srpska lista ima više od 400 kandidata za odbornike skupštine u 22 opštine. Predstavnici Srpske naći će se na glasačkim listićima za odbornike u Gnjilanu, Istoku, Kamenici, Klini, Kosovom Polju, Lipljanu, Orahovcu, Peći, Prištini, Vučitrnu i Srbici.

Pored trenutnog gradonačelnika Severne Mitrovice, za sada je poznato i da će se na lokalnim izborima u ovom gradu kandidovati i Erden Atić koji je, kako je preneo Kallxo, za svoju kandidaturu dobio podršku najvećih albanskih političkih stranaka na Kosovu, pojedinih stranaka iz nevećinskih stranaka i civilnog društva.

Atić je za ovaj medij izjavio da im je cilj da izađu što jači protiv Srpske liste.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, danas je poručio da ova najava treba da bude jasan signal svim Srbima – „da nema mesta opuštanju, da je svaki glas od izuzetnog značaja kako bismo nastavili borbu za naš narod”.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare