Srebrić osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva radnice benzinske pumpe

Vesti 22. jul 202115:55 > 17:17 8 komentara
N1 (arhiva)

Miloš Srebrić osuđen je u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora zbog ubistva radnice benzinske pumpe NIS Petrol Kristine Kaplanović (20). Stefan Rokvić je osuđen na godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom zbog neprijavljivanja krivičnog dela.

Ovo je prvostepena presuda i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe na nju, prenosi Nova.rs.

Podsetimo, Srebrić se tereti se da je 25. maja 2017. godine upao na pumpu u Velikom Mokrom Lugu u nameri da je opljačka. On je od radnika pumpe, među kojima je bila i Kristina, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U komešanju sa radnicima napadač je zapucao i smrtno ranio Kristinu. Ona je preminula u bolnici nakon nekoliko dana.

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine.

Stefan Rokvić se tereti da je kobne večeri vozio Miloša Srebrića, koji je maskiran upao na pumpu, zatražio pare i upucao Kristinu, koja je tamo honorarno radila.

Stanislav Kaplanović, otac ubijene Kristine, rekao je da je ovo mala kazna u odnosu na zlodelo koje je učinio.

„To je mala kazna za zlodelo koje nam je učinio.. Meni dete to neće vratiti. Znao sam ja da će ovako neka kazna biti izrečena i šta sad? Odslužiće pola kazne i onda će ga pustiti na slobodu, pa će ponovo učiniti neko krivično delo“, rekao je on za Nova.rs.

Istakao je i da njihovu bol ništa ne može da ublaži, niti da smanji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare