Srđa Janković apeluje na građane da nose maske u gradskom prevozu

Vesti 16. sep 202110:1721 komentara
Izvor: Tanjug/Miloš Milivojević

Član vladinog Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Srđa Janković upozorio je da najviše problema sa sprovođenjem epidemijskih mera ima u javnom gradskom prevozu i apelovao na sve da nose zaštitne maske dok ga koriste.

Janković je za RTS rekao da je to rizik za širenje virusa, te ukazao da nadležni sada nisu u mogućnosti da obezbede da vozila gradskog prevoza budu puna samo do trećine kao ranije i da tako ne bi mogli svi ljudi da stignu na posao.

On je rekao da su pojačane inspekcijske kontrole nošenja maski, te napomenuo da ipak ne može da se pregleda svaki autobus.

„Uporedo sa kontrolama i ako hoćete, kažnjavanjem, mora da se apeluje na svest građana“, rekao je on.

Upitan o uvođenju kovid propusnica, Janković je rekao da zvanična odluka o tome nije doneta, ali da se o tome razgovora i da je lično za to da budu uvedene za boravak u ugostiteljskim objektima, noćnim klubovima, kao i na mestima gde okuplja puno ljudi.

Prema njegovom rečima, to ne predstavlja ugrožavanje ljudskih prava.

Janković je rekao da je, ako je neko odbio da prihvati vakcinu to lični izbor i da bi onda, kako je naveo, uvođenje kovid propusnica predstavljalo balans u odnosu na prava ostalih građana.

Dodao je da je to njegov lični stav, a da o tome treba da se izjasne pravnici i ostali eksperti.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar