Srbija se pridružila sankcijama EU protiv Mjanmara

Vesti 29. apr 202220:43 28 komentara
Shutterstock

Srbija se pridružila nedavnim restriktivnim merama EU protiv Mjanmara, ali ne i onim protiv Irana i odgovornih za ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Na sajtu EU objavljeno je da su se odluci Evropskog saveta od 21. februara, kojom su sankcijama protiv Mjanmara podvrgnute još 22 osobe i četiri entiteta, pridružile Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, BiH, kao i Island, Lihtenštajn, Norveška, Ukrajina, Moldavija i Jermenija.

POVEZANE VESTI:

Odluci Evropskog saveta od 11. aprila, kojom su proširene i za 12 meseci produžene restriktivne mere protiv pojedinaca i entiteta u vezi sa situacijom u Iranu, pridužile su se Crna Gora, Severna Makedonija i Albanija, kao i Island, Lihtenštajn, Norveška i Ukrajina.

Kad je reč o restriktivnim merama koje EU uvodi zbog podrivanja ili ugrožavanja teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine, odluci Evropskog saveta od 21. aprila, kojom su dve osobe dodate na listu sankcija, pridužile su se Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija i BiH, kao i Island, Lihtenštajn, Norveška i Ukrajina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare