Srbija donira Ugandi 40.000 vakcina Astrazeneka

Vesti 12. okt 202119:02 0 komentara
OLIVER BUNIC / AFP

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Ugande Džedžeom Odongom Abubakarom o razvoju odnosa i saradnje dve zemlje.

Na sastanku na marginama skupa posvećenog 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja, Selaković i Abubakar su potpisali ugovor kojim Srbija donira Ugandi 40.000 vakcina kompanije Astrazeneka, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Povezano:

Sagovornici su ukazali da su politički odnosi Srbije i Ugande tradicionalno prijateljski i dobri i istakli da sećanje na ulogu SFRJ u periodu antikolonijalne borbe i dalje predstavlja jedan od pozitivnih temelja na kojem se baziraju savremeni odnosi dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Oni su se založili za jačanje saradnje na svim poljima od obostranog interesa, pre svega u oblasti ekonomije i izgradnje infrastrukture.

Kako se navodi, Selaković je rekao da bi zamah političkim odnosima Srbije i Ugande trebalo dati češćom razmenom poseta na visokom nivou i zahvalio sagovorniku na „principijelnoj podršci“ Ugande teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

On je rekao da je Srbija spremna da intenzivira saradnju sa Ugandom u oblasti obrazovanja i kulture, pre svega u pogledu stipendiranja studenata iz te zemlje, dodaje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!