Srbija će donirati Češkoj 100.000 Fajzer vakcina

Vesti 20. maj. 202116:53 > 17:2935 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Vlada Srbije odlučila je da se Češkoj donira 100.000 Fajzer vakcina kao znak solidarnosti prema građanima te zemlje u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom posete Češkoj, ponudio je donaciju, što je premijer Češke Andrej Babiš prihvatio, istakavši tom prilikom da će im ta donacija pomoći da ubrzaju proces vakcinacije.

Kako je saopšteno posle sednice Vlade, doneli su odluku o osnivanju Visoke škole strukovnih studija vazduhoplovne akademije, kojom se omogućava formalno obrazovanje pilota u okviru sistema visokog obrazovanja.

Vlada je usvojila i Program zaštite prirode Republike Srbije za period od 2021. do 2023. godine, čiji je osnovni cilj unapređenje sistema zaštite prirode i očuvanje biodiverziteta.

Cilj programa biće usmeren na unapređenje sistema upravljanja zaštićenim područjima, praćenje uticaja klimatskih promena i zagađenja životne sredine na biodiverzitet i učešće javnosti u donošenju odluka u oblasti zaštite životne sredine.

Vlada je donela i odluku da Svetosavski plato i Krunski venac u Beogradu, zbog svojih simboličnih, memorijalnih i arhitektonsko-urbanističkih vrednosti, budu proglašeni za prostorno kulturno-istorijsku celinu.

Komentari

Vaš komentar