SPS i SNS dogovorili nastavak saradnje, izbor forme Vučić prepušta socijalistima

Vesti 03. sep 202118:05 > 19:29 52 komentara

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije dogovorile su se da nastave saradnju i posle sledećih izbora, izjavio je lider socijalista Ivica Dačić nakon sastanka delegacija te dve stranke u sedištu SPS-a. Dačić je rekao da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić ostavio socijalistima mogućnost da se opredele kakvu će ta saradnja biti - da li će nastupati na jednoj ili dve liste na izborima i da li će imati zajedničkog predsedničkog kandidata ili ne. Lider socijalista rekao je da se o kadrovskim rešenjima na današnjem sastanku nije razgovaralo, ali je ponovio lični stav da bi najbolje bilo da Aleksandar Vučić bude zajednički kandidat vladajuće koalicije na predsedničkim izborima.

„Zajednička je ocena, što je i lično predsednik Vučić rekao da je on spreman, a i njegova stranka, za nastavak saradnje sa SPS-om. Sa naše strane isto tako je izražena puna spremnost da nastavimo našu saradnju i sada, i u periodu posle sledećih izbora, računajući sa planovima kako bi Srbija trebalo da izgleda 2025, a nadamo se i u dužem vremenskom periodu“, rekao je Dačić posle sastanka.

POVEZANE VESTI:

Dačić je rekao i da je u medijima „kao da je svetska novost“ objavljena vest da će izbori biti 3. aperila naredne godine, iako je Vučić, kako je rekao, to najavio u još u oktobru prošle godine.

Lider socijalista je rekao da je, budući da opozicija priprema „zajedničku ofanzivu“, „normalno da i mi na vlasti razgovaramo o zajedničkom pristupu“.

„Postoji potpuno poverenje i razumevenje. Vučić je ostavio nama mogućnost da se opredelimo šta želimo: da zajedno nastupimo, da bude jedan predsednički kandidat, jedna lista ili više lista… Kad govorimo o predsedničkom kandidatu, moje mišljenje je da treba da bude jedan kandidat“, kazao je Dačić precizirajući da misli na lidera naprednjaka i aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića.

„Ta tema nije bila na dnevnom redu. Vučić je rekao da je važno da mi nastavimo međusobono poverenje i zajednički rad. Nastavićemo saradnju i posle sledećih izbora“, naveo je Dačić i dodao da će, kada dođe vreme za to, na socijistima da donesu najbolju odluku kakvu će formu taj zajednički nastup imati.

Dačić je istakao i da se današnji dogovor odnosi i na njihovog koalicionog partnera Jedinstvenu Srbiju.

U delegaciji SNS-a, koju je na današnjim razgovorima predvodio Vučić, bili su i premijerka Ana Brnabić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i funkcioner naprednjaka Aleksandar Šapić, ministarka Marija Obradović, Darko Glišić i Milenko Jovanov.

Delegaciju SPS-a činili su, osim Dačića, i Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dušan Bajatović i Slavica Đukić Dejanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare