Sprečeno krijumčarenje grafičkih kartica vrednosti 5.500 evra

Vesti 20. okt 202116:21 14 komentara
Uprava carina

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja grafičkih kartica čija je vrednost procenjena na nešto više od 5.500 evra, saopštila je Uprava carina.

Pročitajte još:

Carinici koji su u utorak uveče na prelazu Horgoš kontrolisali vozila na ulazu u Srbiju, su u prtljažniku autobusa koji je saobraćao na relaciji Beč – Obrenovac zatekli 6 novih i jednu polovnu grafičku karticu za koje se niko od putnika nije javio kao vlasnik.

Ove kompjuterske komponente koje služe za prikazivanje slike na ekranu, kao i za obradu negrafičkih podataka, su veoma vredne, pa su i pokušaji krijumčarenja učestaliji.

Podsetimo da izbor robe koja se u datom trenutku krijumčari zavisi najpre od zarade koja može da se ostvari na razlici u ceni, kao i od potražnje na određenom tržištu.

Među otkrivenim grafičkim karticama nalazile su se i dva komada marke “Saphirenitro+“, koje pojedinačno vrede oko 1.100 evra.

Nakon otkrivanja neprijavljene robe, 31-godišnji vozač iz okoline Šapca je izjavio da je zaboravio da prijavi pošiljku koju je preuzeo na prevoz, a za koju mu je rečeno da ne sadrži vrednu robu koja podleže plaćanju carinskih dažbina.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a grafičke kartice su privremeno zadržane do njegovog okončanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare