Specijalni tužilac: Pravda zadovoljena, zaštitićemo sve svedoke

Vesti 18. maj 202217:28 1 komentar
Shutterstock

Nakon presude sa suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, specijalizovani tužilac Džek Smit je istakao da je pravda zadovoljena i obavezao se na pomnu istragu i gonjenje svih slučajeva zastrašivanja svedoka, odmazde prema svedocima ili ometanja sprovođenja pravde.

POVEZANE VESTI:

Gucati i Haradinaj su proglašeni krivim za krivična dela koja su im stavljena na teret nakon transparentne, precizne i pravične presude u ovom važnom predmetu, naveo je Smit u izjavi.

On je poručio da je zaštita svedoka od zastrašivanja i povređivanja u osnovu svakog sistema krivične pravde, a dela i ponašanje optuženika su prkosila tom osnovu. Kancelarija Specijalizovanog tužilaštva nastavlja energično da istražuje i goni sve slučajeve zastrašivanja svedoka, odmazde prema svedocima ili ometanja sprovođenja pravde, ukazao je Smit.

Pema njegovim rečima, Specijalizovana veća Kosova imaju jedinstvenu mogućnost da donesu pravdu za žrtve, jer predstavljaju bezbedno mesto gde svedoci mogu slobodno da govore о zločinima kojima su svedočili i od kojih su stradali pre više od 20 godina.

Ako pokušavate da zastrašite svedoke ovog suda, ili planirate odmazdu prema njima, uradiću sve što je u mojoj moći da budete privedeni pravdi, poručio je Smit.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare